Intrede Gerben Hoogterp als nieuwe predikant

Op zondag 5 september heten wij als Protestantse Gemeente Lekkum, Miedum, Snakkerburen en Blitsaerd onze nieuwe predikant Gerben Hoogterp welkom.

Ds. Hoogterp is de opvolger van het predikants-echtpaar ds. Hinke Post-Knol en ds. Adri Terlouw die ruim 17 jaar verbonden waren aan de gemeente Lekkum e.o.

Gerben Hoogterp (62) is geboren tussen de synagoge en de Grote Kerk in het centrum van Leeuwarden. Hij begon zijn loopbaan in de kerk in 1984 in Camminghaburen, bij de wijk-gemeente in opbouw die indertijd samenkwam in de dr. Algraschool. Nu zoveel jaren later wordt hij verbonden aan de kerkelijke gemeente aan de andere kant van de Bonkevaart.

Na predikantsplaatsen in Antwerpen en het land van Maas en Waal werd ds. Hoogterp ziekenhuis-predikant in de Sionsberg in Dokkum. In Leeuwarden werkte hij als docent Theologie aan de NHL Hogeschool en was hij voor PAL GroenLinks 12 jaar lid van de gemeenteraad.

Momenteel werkt ds. Hoogterp parttime als gemeentepredikant in Muiden en daarnaast als geestelijk verzorger in Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen. Zijn deeltijdbaan in Heerenveen zal hij nu combineren met de nieuwe taak in onze gemeente.
Gerben Hoogterp: ‘Ik kijk er naar uit. Terug naar Leeuwarden. Een kleine vitale open kerk, die bewust betrokken wil zijn op de dorpsgemeenschap en de samenleving. Met gasten ook van daarbuiten. Dat spreekt mij aan. De corona-tijd leert ons immers hoe wezenlijk geloven, zingeving en onderlinge ontmoeting zijn’.

In de intrededienst in onze St. Ceciliakerk op 5 september gaan ds. Post-Knol, ds. Terlouw en ds. Hoogterp voor. Vanwege de coronamaatregelen is deze toegankelijk voor leden van onze kerkelijke gemeente en onze dorpsgemeenschap én alleen bij vooraf aanmelden.

Na de dienst is er vanaf 12.00 uur een receptie in dorpshuis De Weeme.

Voor aanmelden en/of informatie mail naar: info@kerklekkum.nl