Delen van wat je hebt – woensdag 5 april 2023

Dit jaar vallen de Ramadan en de christelijke vastentijd voor Pasen voor een deel samen. Zeker deze dagen van de Goede of Stille Week voor Pasen.

Voor christenen en moslims is de vastenperiode een tijd om solidair te zijn met wie het moeilijk heeft. Tijdens deze gezamenlijke vastentijd worden we uitgenodigd om ons open te stellen voor de wereld en zeker de meest kwetsbaren van onze maatschappij.

Vanuit de kerk in Lekkum past het daarom om juist in deze periode een inzamelingsactie te houden voor de Leeuwarder voedselbank. Samen met de prof. Wassenberghskoalle hebben wij iedereen gevraagd om houdbare etenswaren mee te nemen. Vandaag hebben de kinderen die mee naar school genomen en naar de kerk gebracht.

De vastentijd is zo niet alleen een tijd waarin we meer aandacht mogen hebben onszelf en onze (eet)gewoontes en onze bezinning op het leven. Het is zo ook een periode waarin we concreet iets kunnen doen voor anderen, namelijk door al deze producten te doneren voor de Voedselbank.

Op de woensdag voor Pasen brachten de kinderen van de Wassenberghskoalle zelf met hun ingezamelde etenswaren naar de kerk (zie foto). Later brachten veel dorpsbewoners ook nog spullen naar de kerk. Namens de mensen van de voedselbank: grote dank hiervoor!

Met deze opbrengst hebben we het mogelijk gemaakt dat een aantal mensen in Leeuwarden een mooi Paasfeest mochten beleven.