Midzomeravond bij ijsbaan Lekkum

Afgelopen woensdag verzamelde een groep enthousiaste dorpsbewoners zich bij de Lekkumer ijsbaan. Daar was op midzomeravond de presentatie van allerlei culturele ideeën in het kader van mienskip projekt Arcadia IIS.

Dorpsbelang, ijsbaanvereniging, kerk en school van Lekkum en Snakkerburen hebben hiervoor samen de Stichting Simmeriis Lekkum opgericht. De verzamelde ideeën werden in een prachtige zomeravondsfeer voorgesteld aan een enthousiast publiek. Sommigen hadden de maken met ijsbaan als bijzondere natuurplek en anderen als podium voor kleinschalige evenementen. Van Fortnite gamen met een vilten bal tot een dorpsorkest. Volgend cursusjaar pakt de school al het plan voor een verhalenproject op, waarbij schoolkinderen de ouderen van het dorp gaan interviewen over hun ervaringen met de ijsbaan vroeger. Komende nazomer zullen alle ideeën gebundeld worden en kunnen de dorpsbewoners in een online-enquête hun voorkeuren uitspreken.

Na de presentatie poseerde het bonte gezelschap ideeën inbrengers met een symbolisch zomerijsje bij de dorpsijsbaan.Foto: Maaike Felen


Info: SIMMERIIS | My Site (iisnocht.nl